Uvítanie
Slovo na úvod
Diskusné fórum
  » o anjelikoch
  » o všeličom
Poradenské fórum
Naše anjeliky
Skúsenosti a príbehy
Môj príbeh
Odborné názvy
Ako pomôcť?
Okno poznania
Nebeská záhrada
Naše detičky
  » diskusné fórum
  » poradenské fórum
Básne
Literatúra
Poslali ste nám
články z tlače
Zaujímavé stránky
Finančný príspevok
     
 
 

  Milí návštevníci, rada Vám chcem predstaviť Poradenské fórum na internetových stránkach Anjeliky. Na jeho vedenie sa podujal lekár - sám postihnutý stratou dieťatka. Pred niekoľkými rokmi sa jeho manželke predčasne narodili dvojičky chlapci. Obidve detičky od začiatku statočne bojovali o život, žiaľ jeden z chlapčekov po 14 dňoch života musel odísť do nebíčka....
Poradenské fórum je určené všetkým postihnutým rodičom, ktorí stratili dieťatko počas gravidity alebo krátko pred pôrodom, počas neho alebo po pôrode. Môžete položiť otázky týkajúce sa napr. ohrozenia života dieťatka. Taktiež všetky možné otázky k úmrtiu dieťatka od prvých týždňov jeho života až po pôrod. Alebo otázky ohľadom nedostatočne pochopenej, či vysvetlenej príčiny úmrtia a pod.
Prosíme o porozumenie: Otázky zo všeobecno-gynekologickej poradne, nepatria do tohoto fóra. (Jedná sa napríklad o otázky o nepravidelnej menštruácii, problémy s otehotnením, antikoncepcia, liečba zápalov alebo hrčiek na prsníku a pod.; tieto problémy sa riešia v poradniach na mnohých iných internetových stránkach).

 

    |     Nový príspevok    |     Prehľad    |     Hľadať    |        

  Titel  Autor  Datum 
 prosím o pár rád
 Valeria   11.04.2013   20:00:20 
 RE: prosím o pár rád
 tmonika   05.06.2013   15:48:55 
 RE: prosím o pár rád
 Eva   17.04.2013   23:10:59 
 RE: prosím o pár rád
 Valeria   18.04.2013   09:44:19 
 RE: prosím o pár rád
 Eva   19.04.2013   23:22:22 
 RE: prosím o pár rád
 Valeria   01.05.2013   17:58:35 
 RE: prosím o pár rád
 Eva   05.05.2013   13:50:49 

  Titel : RE: prosím o pár rád
Autor: tmonika  ()     Datum:  05.06.2013 15:48:55

Ahoj moja, je mi velmi luto a mrzi ma co sa vam stalo. Taka utecha nakoniec toho zleho je asi to cakanie na to kym vam da niekto odpoved, ze co to vlastne zapricinilo a co sa vlastne stalo....ja mam 24 rokou a pred tristvrte rokom som musela porodit dietatko zdrave ale mrtve. Bola som v 41tt a bolo to moje prve tehotenstvo. Doteraz nemam presnu ajasnu odpoved preco a co sa vlastne stalo. Pýtas sa na cyklus po porode. Kedze u teba to uz bol porod. Ja som mala presne to iste po porode som spinila asi 3 týzdne a na 3a pol t mi zosilnelo krvacanie,cista krv + sem tam krvne zrazeniny. Lialo zo mna ako z kohutika, nevedela som nikde ist ani len na navstevu, v noci po spanku som vstalo a lialo zo mna no hroza. Bola to menstruacia. Ja som prispela do jednej gyn.poradne to ma napadlo najskor aby mi neaky odbornik povedal co robit a co to je. Povedal ze to urcite nemoze byt MS kedze som len 3 a pol t. Tak som volala mojmu gyn. ktorý potvrdil ze samozrejme ide o ms. Odvtedy som mala ms strasne silnu a dlhu. K tomu ze ti bolo zle pravdepodobne mohlo ist o to, ze si stratila vela krvi, treba doplnit zelezo. Ja by som ti odporucila zabehnut k obvodnej aby ta poslala na hematologiu ak si este nebola. zrcite sko ako zacnete pracovat na babatku. Pýtaj si testy na genetiku a na zrazacie faktory. Snad na zaver chcem popriat nech ,,nas,, uz obchadza to zle aj ked sa vravi ze vsetko co sa stane ma svoju pricinu. Len rada by som vedela ze aku.....
Valeria napisal/a:
-------------------------------
Dobrý deň. Mám 21 rokou a 18.3.2013 som bola tehotná už v 23týždni. Bolo poobedie a oddychovala som pri pozeraní televízora keď som zacítila bolesť v podbrušku ktorá po chvíľke prešla ale po pol hodine som to pocítila zas. Povedala som si že ak to zacítim ešte raz bude nutné navštíviť nemocnicu, i keď to bola len malá bolesť ale bála som sa.. Pri ďalšej bolesti mi začalo aj tvrdnúť bruško.. Keďže to bolo moje prvé tehotenstvo a len z počutia som vedela že to je začiatok pôrodu ihneď som volala svojim rodičom že nie je dobre.. Keď som prišla do nemocnice doktor ma vyšetril prstami ale nevedel nájsť poriadne otvor maternice aby zistil nakoľko som otvorená, mne sa to zdalo byť veľmi necitlivo a hrubo vyšetrené a až pár minút po jeho vyšetrení so začala krvácať a povedal že už nie je cesty späť a budem musieť porodiť, čiže potratiť pretože bábätko ešte v tom štádiu nemalo dostatočne vyvinuté orgány aby prežilo v inkubátore..
Bábätko aj vzorky potom poslali potom na rozbor a povedali mi že bolo všetko v poriadku a nevedeli mi vysvetliť čo vyvolalo kontrakcie..Lenže v tej správe bolo napísané, Záver patológa: pupočník a plodové obaly bez chorobných zmien. V excíziách z placenty známky ischémie. Keďže tomu nerozumie tak sa chcem spýtať že čo to znamená keďže mi povedali že bolo všetko v úplnom poriadku..
Keďže som ešte nikdy pred tým nepotratila chcela by som sa tu informovať, že či je to normálny postup lekára a či ma rovno po mojom príchode do nemocnice nemali dať do postele a napojiť infúziu s látkami ktoré by mali tie bolesti pomali úplne utíšiť a všetko by sa postupne vrátilo do normálu..
A viem že mám ešte pred sebou dlhý život a časom sa upokojí aj tá psychická stránka človeka ale nepomáhajú mi k tomu moje zlé sny a chcem sa spýtať či ste aj vy ostatné mali po potratoch nočné mory spojené stou udalosťou a ako dlho trvali?
Keď už sem píšem tak mám ešte jeden dotaz.. Lekári mi povedali že to je normálne a možno sa mi začína len normálna menštruácia hoci mi najprv bolo povedané že medzi potratovím krvácaním a medzi začatím normálnej menštruácie bude istá pauza.. Prešli presne tri týždne od kedy som potratila a celý čas som mala len jemné krvácanie ktoré ešte neprestalo, ale pred štyrmi dňami som pocítila že som začala ovela silnejšie krvácať.. ihneď som šla na wc kde zo mňa začali padať krvné zrazeniny ktoré sa striedali s intenzívnym krvácaním pričom sa mi začala poriadne točiť hlava.. toto trvalo asi 15 minut ked som sa spametala, zavolala som rodičom a šli sme do nemocnice.. kým sme tam došli tak zo mňa nevyšla ani kvapka krvi a lekárka na mňa pozerala jak na blázna a po vyšetrení mi povedala že sa mi pravdepodobne začína menštruačný cyklus... ako je to v skutočnosti? Kedy by čo malo skončiť a kedy čo začať? Mám v tom zmetok keďže to prežívam prví krát v živote a každý mi vraví niečo iné..
Ako skúsenosť hneď z prvého tehotenstva je to strašne ťažké ale viem že to raz prejde a s trpezlivým partnerom ktorý mi je neskutočnou oporou sa sústredíme teraz len na to že bude všetko v poriadku a obaja sa tešíme na blízku budúcnosť čiže na ďalšie tehotenstvo od ktorého ma neodradí ani táto nepríjemná skúsenosť , musíme byť silné..
Dopredu Ďakujem ak si niekto prečíta môj príspevok a ak mi niekto pomôže s mojimi problémami a zároveň držím palce všetkým ženám v podobnej situácií, nebojte raz sa na každého usmeje slniečko a dopraje živého anjelika

  Odpovedať na príspevok
 Vaše meno:
 E-mail:
 Názov príspevku: