Uvítanie
Slovo na úvod
Diskusné fórum
  » o anjelikoch
  » o všeličom
Poradenské fórum
Naše anjeliky
Skúsenosti a príbehy
Môj príbeh
Odborné názvy
Ako pomôcť?
Okno poznania
Nebeská záhrada
Naše detičky
  » diskusné fórum
  » poradenské fórum
Básne
Literatúra
Poslali ste nám
články z tlače
Zaujímavé stránky
Finančný príspevok
     
 
 

  Milí návštevníci, rada Vám chcem predstaviť Poradenské fórum na internetových stránkach Anjeliky. Na jeho vedenie sa podujal lekár - sám postihnutý stratou dieťatka. Pred niekoľkými rokmi sa jeho manželke predčasne narodili dvojičky chlapci. Obidve detičky od začiatku statočne bojovali o život, žiaľ jeden z chlapčekov po 14 dňoch života musel odísť do nebíčka....
Poradenské fórum je určené všetkým postihnutým rodičom, ktorí stratili dieťatko počas gravidity alebo krátko pred pôrodom, počas neho alebo po pôrode. Môžete položiť otázky týkajúce sa napr. ohrozenia života dieťatka. Taktiež všetky možné otázky k úmrtiu dieťatka od prvých týždňov jeho života až po pôrod. Alebo otázky ohľadom nedostatočne pochopenej, či vysvetlenej príčiny úmrtia a pod.
Prosíme o porozumenie: Otázky zo všeobecno-gynekologickej poradne, nepatria do tohoto fóra. (Jedná sa napríklad o otázky o nepravidelnej menštruácii, problémy s otehotnením, antikoncepcia, liečba zápalov alebo hrčiek na prsníku a pod.; tieto problémy sa riešia v poradniach na mnohých iných internetových stránkach).

 

    |     Nový príspevok    |     Prehľad    |     Hľadať    |        

  Titel  Autor  Datum 
 bolest nepřestává
 Barbora Nováková   25.04.2003   08:05:34 
 RE: bolest nepřestává
 MUDr. R   29.04.2003   23:58:04 

  Titel : RE: bolest nepřestává
Autor: MUDr. R  ()     Datum:  29.04.2003 23:58:04

Zaškrtenie pupočníka je najčastejšie spôsobené jeho zauzlením /tzv. pravý uzol/, ktoré má za následok prerušenie prívodu krvi ku dieťatku, čo spôsobí jeho vnútromaternicové úmrtie. K tomuto zauzleniu môže prísť počas tehotnosti zvýšenou pohyblivosťou dieťatka. Mamička to cíti ako náhle prudké pohyby dieťatka, ktoré postupne slabnú až úplne prestanú. Potom sa už nedá zachytiť srdcová činnosť dieťatka /ozvy plodu/. Na to by sa muselo prísť už pred cisárskym rezom, pretože počúvanie oziev patrí k základnému vyšetreniu na pôrodnici. Zaškrtenie pupočníka počas cisárskeho rezu je "veľmi netradičné" a ak sa niekde vyskytlo, tak určite raritne. Najčastejšie k takejto situácii dochádza pri pôrode, kedy postupujúce dieťatko na svet postupne uťahuje uzol na pupočníku. Spontánny pôrod ste však neabsolvovali a ani ste nemali kontrakcie.
Otehotnieť po cisárskom reze je skutočne lepšie asi s ročným a viac odstupom. Je to kvôli tomu, aby sa dokonale zhojila jazva po operácii a nevyskytli sa z tohto dôvodu nejaké komplikácie počas tehotnosti a pri pôrode. Ak však otehotniete o niečo skôr, nemusíte sa obávať. Zaškrtenie pupočníka je situácia, ktorá sa nevyskytuje už v ďalšej tehotnosti a tak určite terajšiu psychickú bolesť vystrieda radosť z narodenia krásneho dieťatka.
MUDr. R.

  Odpovedať na príspevok
 Vaše meno:
 E-mail:
 Názov príspevku: