Titel : sestřička Nelinka
|
Autor: Markéta
()
Datum: 01.12.2010 22:19:46
Ahoj Nelinko, dnes Ti opět píši já, celý den na Tebe myslím, už od rána, když jsem přišla do koupelny a chyběla tam Tvá vanička a autosedačka. Vždycky když sem byla v koupelně, tak sem na to strašně ráda koukala a autosedačku jsem potřebovala alespoň zvednout a projit se s ní po koupelně, abych si vyzkoušela, jaký to bude. Ve škole máme psychologii a zrovna dnes nám profesorka říkala, jak je důležité, aby se miminka hned po porodu přikládala mamince, že mnohem více než jídlo, či cokoliv jiného potřebují cítit dotyk matky pro pocit bezpečí. Okamžitě mi hrkly slzy do očí. Nechtěla jsem aby mě někdo viděl, bylo to jak naschvál. Vzpomněla jsem si jak jsem mamce poprvy navrhla, že bych s ní ráda šla k porodu a byla u Tvých prvních slziček, u Toho jak poprvé koukáš na svět. Nejprve koukala, jestli to opravdu myslím vážně, asi si myslela, že žertuju. Měl to být můj dárek k 18 narozeninám. A nakonec se mě i sama zeptala, zda bych nechtěla být i Tvou kmotrou. Byla sem vážně šťastná, pyšnila jsem se, že budu moct být tak velkou součástí Tvého života. Věděla jsem, že Tě musím chránit, toužila jsem po jakémkoliv pocitu, že mě budeš potřebovat, že na Tebe budu dohlížet a asi si tě i rozmazlovat. Na mé narozeniny jsme byli všichni pohromadě, Ty si byla u maminky v bříšku a já byla hrdá, že si vlastně s námi. Babička mi upekla dort a doprostřed dala prskavku a po celou dobu co hořela jsem si opakovala přáníčko, abysme byli všichni zdraví a šťastný a hlavně aby se Tobě a mamince nic nestalo a byly ste obě v pořádku. I do lampionu štěstí, který jsme pouštěli na táboře, kde jsem byla na brigadě se šeptají přáníčka a tenkrát sem tam šeptala hlavně ať jsou maminka a Nelinka v pořádku. Zašeptala jsem tam Tvé jméno a říkala jsem si, že teď už vlastně musíš být Nelinka, aby se to vyplnilo. Moje přání se splnila jen částečně, maminku mám zdravou a doma, Tebe mám v srdci. Stejně pro mě tím nejkrásnějším dárkem bylo to, že jsi tam byla s námi, díky Tobě jsem zažila ty úplně nejkrásnější narozky. Strašně jsem se na Tebe upínala a tak strašně moc jsem Tě už chtěla mít doma v náručí a venku v kočárku. Všichni bychom chodili na procházky a všem ukazovali to naše štěstí. A já bych hrdě stála za kočárkem a říkala To je moje sestřička. Odpusť mi, že jako Tvá starší sestra jsem Tě nedokázala ochránit. Že jsem nedostala šanci být tu pro Tebe. Ty si bojovala a my to víme. Jen nám všem osud připravil něco jiného. Doufám, že jsi šťastná a nebojíš se. Máš určitě spousty kamarádek a kamarádů. Moc mi chybíš Neluško a za mě i za maminku posílám moc pusinek, veliké obejmutí a přeju krásnou, sladkou noc. Všichni Tě moc milujeme. Tvá velká ségra
|
|
|