Titel : RE: uz dvakrat odislo
|
Autor: Erika B.
()
Datum: 02.10.2006 17:53:44
V prvom rade a na moju prosbu (gynekológa som musela požiadať a tieto vyšetrenia, lebo nebol veľmi ochotný) som sa spolu s manželom podrobila GENETICKÉMU vyšetreniu. Potom som absolvovala HEMATOLOGICKÉ vyšetrenie (v Martine) a začala som navštevovať antisterilnú poradňu. Tam vyšetrili manželovi SPERMIOGRAM, urobili mi HSG ("prefuk"), odobrali krv na HORMÓNY a zisťovali ovuláciu na FOLIKULOMETRII. Medzitým som chodila po vyšetreniach na IMUNOLÓGII, kde mi zistili veľa protilátok proti rôznym ochoreniam (ale podotýkam, že to boli iba pamäťové protilátky po prekonaných chorobách). Genetika, spermiogram, HSG dopadli dobre. Na hematológii mi zistili suspektný antifosfolipidový syndróm (počas 3. tehotenstva som brala injekcie proti zrážaniu krvi) a hormóny (až na zvýšený testosterón) boli tiež v rámci normálu. Na folikulometrii zistili PCO (aj to niekedy býva príčinou potratov). A teraz v auguste sme boli s manželom na IMUNOLOGICKOM vyšetrení v Prahe (v SR to nerobia), kde mi KONEčNE zistili problém mojich potratov (3x odumretý plod v 1. trimestri) = vytváram protilátky proti spermiám (napriek spontánnym tehotenstvám) a čo je pre mňa dôležitejšie, aj protilátky proti zárodku (trofoblastu). Už mám na to lieky a v decembri sa môžeme začať znova pokúšať. Dúfam, že tentokrát to vyjde! Pa a dúfam, ža aspoň trošička som ti pomohla a držím ti palčeky v ďalšom tehotenstve.
|
|
|