Titel : Pořád ji nedokážu odevzdat
|
Autor: Milena
()
Datum: 23.06.2007 10:49:59
Tohle jsem, holky, našla:
Encefalitida vyvolaná virem herpes simplex (HSE) je poměrně vzácným onemocněním jak v USA, tak i v Evropě. Většina onemocnění je vyvolána HSV-1 (až 95 %), pro infekci novorozenců je typičtější HSV-2. HSV se do CNS dostává neurogenně v rámci primární, nebo reaktivované latentní infekce. Hemoragicko-nekrotizujícím zánětem jsou nejvíce postiženy temporální laloky. V klinickém obrazu dominují horečky, bolesti hlavy, poruchy chování, řeči, ložiskové příznaky, ale bývají přítomny i čichové a chuťové halucinace. K rychlé diagnostice je dnes metodou volby průkaz HSV DNA pomocí PCR spolu s vyšetřením mozku pomocí EEG a MRI. Lékem volby je intravenózně podaný acyklovir (ACV). Pokud je tato léčba zahájena do 5 dnů od prvních příznaků, je šance na přežití až 90 % (kromě novorozenců).
Vím, že bych to už neměla řešit, ale nemohu si pomoc. Možná, že kdyby Milenku neposlali dr. domů, že to nic není a nenechali ji ještě 14 dní bez léčby s příznaky neuroinfekce, kdyby ji hned po objevení těch příznaků začali léčit acyklovirem, nemusela umřít. Jinde jsem ale zase četla, že následky u přeživších bývají velmi závažné, fyzické i mentální. Já vím, že na tato kdyby stejně nenajdu jasnou odpověď a asi to tak mělo být. Nemohu si pomoci, hledám tyhle věci a dokola probírám všechny vzpomínky, abych nějakým způsobem byla s Milenkou, nedokázala jsem ji zatím úplně odevzdat, pořád se ji snažím nějak si udržet, i když mně ty vzpomínky a všechno tohle hrozně trápí a nakonec stejně vždy zjistím, že už ji nemám. Dívám se na video s ní, pláču a trpím, ale nemohu se nedívat, chci být s ní aspoň takhle. Asi to není moc pochopitelné, snad jen pro ty. co to zažily.
|
|
|