Uvítanie
Slovo na úvod
Diskusné fórum
  » o anjelikoch
  » o všeličom
Poradenské fórum
Naše anjeliky
Skúsenosti a príbehy
Môj príbeh
Odborné názvy
Ako pomôcť?
Okno poznania
Nebeská záhrada
Naše detičky
  » diskusné fórum
  » poradenské fórum
Básne
Literatúra
Poslali ste nám
články z tlače
Zaujímavé stránky
Finančný príspevok

Diskusné fórum o anjelikoch je venované našim zosnulým deťom - našim anjelikom a ich rodičom,
či všetkým milým ľuďom, ktorí sa chcú podeliť o svoju neľahkú životnú skúsenosť straty dieťatka.
.. Podelená bolesť je polovičnou bolesťou ..                              

|     Nový príspevok    |     Prehľad    |     Hľadať    |        

Titel  Autor  Datum 
 Sofiina volba
 Eva L.   18.06.2003   17:55:42 
 RE: Sofiina volba
 Denisa   22.06.2003   17:58:16 
 RE: Sofiina volba
 Jarka   19.06.2003   11:16:57 
 Pre Jarku i iných..
 Denisa   22.06.2003   18:24:57 
 RE: Pre Jarku i iných..
 Jarka   22.06.2003   20:24:46 
 Prešli 2 roky....
 Denisa   29.06.2003   15:57:31 
 RE: Prešli 2 roky....
 ildiko   03.07.2003   14:56:44 

Titel : Prešli 2 roky....
Autor: Denisa  ()     Datum:  29.06.2003 15:57:31

Ahoj Jarka
Ani nevieš ako veľmi ma teší, že i Tebe stránky Anjeliky priniesli trochu pochopenia a opory do života, je to vždy pre mňa taká krásna odmena za ich tvorbu. Na to tie stránky sú tu, aby pomohli rodičom v ich tak ťažkých chvíľach a taktiež dodali odvahu do ďalších dní a pomohli sa nevzdávať a ísť ďalej i napriek ťažkémá úderu od života.
ďakujem za opýtanie, darí sa mi celkom dobre. Pomaly ale isto sa učím ako každá
"anjelikovská maminka" žiť ďalej a nevzdávať sa. Po strate Vivienky mi bolo na zbláznenie ťažko, aj najmä preto, že som dovtedy o ničom podobnom nepočula. Cítila som sa za všetko vinná, že som niečo zanedbala, že som nepomohla svojmu dieťatku v čas prísť na svet, bolo to príšerné obdobie, samé sebaobviňovanie, pocit zlyhania na celej čiare.... Taktiež som nikde nemohla nájsť žiadne informácie o niečom podobnom, čo som prežila, človek bol tak na všetko sám, od lekárov žiadneho vysvetlenia na otázku prečo (ktorá už zostane vo mne navždy nezodpovedaná) ? jediná odpoveď bola - proste sa to stáva.... Len za podpory manžela, sestry, rodičov a nesmierne skvelej kamarátky, ktorú som mohla spoznať práve za pomoci týchto stránok, sa mi darilo malými krôčikmi napredovať dopredu a nepoddávať sa. Ako i iné maminky majú ťažké skúsenosti aj ja som často zažila reakcie: však sa nič nedeje, ešte budete mať deti, ste ešte mladí...., lepšie že sa to stalo teraz ako keby dieťa žilo...., doslova (prepáčte mi za výraz) hlupáci, veď Vivien žila i keď ju oni nemohli spoznať....
Pozitívneho v mojom živote sa stalo toho dosť veľa, najmä ma teší, že sa pomaly ale isto prelomil ten nesmierny tabuizmus a naše detičky už nemusia upadnúť len do zabudnutia. Veď nás sprevádzali určitý úsek života a pre mňa bolo moje tehotenstvo jeden prenádherný úsek života, na ktorý stále veľmi rada spomínam. Z toho strašného šoku nazvem to "nič nerobenia" ma vytrhla do reality moja práca, ktorá sa dá povedať, je z časti i mojim koníčkom. A človek tak nejak musel ísť ďalej, prepracúvať dennodenne svoj smútok a vnútornú prázdnotu. Ty si však Jarka pod pozitívnym určite myslela aj, či neočakávame naše ďalšie miminko, toto pozitívum:) sa ešte zatiaľ neuskutočnilo, ale veľmi by sme si to raz, keď nadíde ten čas, želali. Strach je i u mňa nesmierne veľký a ešte stále si neviem predstaviť ako mám prežiť moje druhé tehotenstvo, veľmi obdivujem každú mamičku, ktorá to zvládla. Pevne verím, že sa to podarí i mne.

Z celého srdca vás všetkých podzravuje
Denisa

Odpovedať na príspevok
 Vaše meno:
 E-mail:
 Názov príspevku: