Titel : RE: ma v piatom mesiaci
|
Autor: Lenka
()
Datum: 16.04.2008 01:09:31
...rada by som sa s Vami i ja podelila o par slov a myslienok... Neviem, nerozumiem a nechapem, preco sa v dnesnej dobe deju take veci, ze len tazko privedie zena na svet zdrave dietatko. Ja sama som bola a som, uplne zdrava 27-rocna zena. Zazila som uz jeden spontanny potrat (11tt). Nejako som sa s tym vysporiadala a planovala si dalsie tehotenstvo, pretoze som po babatku strasne tuzila.
Ked som bola druhykrat tehotna a bola som v 7 mesiaci, povedala som si: "a teraz sa uz budem ?a babatko bez strachu tesit. Uz sa nemoze nic stat". Babatko i ja sme boli do porodu uplne zdrave. Ked nebol zdravotny problem, stalo sa, ze sa mi moje dievcatko samo zadusilo pupocnou snurou...a to len 3 dni pred planovanym terminom porodu...
Po tychto bolestnych skusenostiach uz viem, ze tehotenstvo je narocny a komplikovany proces. Pod srdcom, v brusku, za 9 mesiacov stvorit maleho cloviecika, je skutocny zazrak. Teraz uz viem, ze je nutne zit zdravy a pokojny zivot pred i po pocati. A tyka sa to rovnako matky i otca dietata. Bohuzial v dnesnej dobe zijeme v chaotickom, uponahlanom a na vztahy nezdravom svete, co sa priamo odzrkadluje i na uspesnosti vobec otehotniet a dokonca porodit zdrave dietatko...
Snad tieto moje slova nezneju moc pesimisticky. Chcela som len povedat, ze "neexistuje nahoda a kazda udalost v zivote cloveka ma i svoju pricinu". Moj zivot postihla skutocna tragedia, zomrelo mi moje dievcatko, ale ucim sa s tym kazdy den zit. Nemala som prilezitost stravit s mojou Vikinkou miliony hodin plnych lasky, ale dostala som od nej velky dar. Dala mojmu zivotu uplne iny rozmer, iny zmysel...
...na zaver by som chcela odkazat vsetkym buducim maminkam, aby v tehotenstve boli skutocne velmi obozretne. Ked sa Vam nebude nieco zdat, alebo budete mat v niecom pochybnosti, nevahajte a pytajte sa doktorov, odbornikov, hladajte odpovede na svoje otazky...ja som ich nedostala a mozno si to budem vycitat cely svoj zivot...
...este mi ale v zivote ostala nadej i sila, bojovat dalej. Budem bojovat dovtedy, kym sa i ja nestanem matkou zdravych deticiek...to iste prajem i ja VAM...
|
|
|