Titel : RE: drobček môj........
|
Autor: Zdenka
()
Datum: 07.08.2011 22:55:10
Ja tiež prosím každý deň môjho Ondrejka o odpustenie aj za to, že plačem,lebo každý mi hovorí, že nemám plakať, lebo mu to nerobí dobre, aj za to, že som mu nedokázala pomôcť, že som si nič nevšimla, keď mi občas povedal:"Mamina, nenáš tabletku,nejako ma bolí hlava."Pripisovala som to zlému držaniu tela,hovorievala som mu: Ondrejko, vystri sa, budeš mať krivý chrbát.Týždeň pred tým ako zomrel som s ním bola na vyšetreniach. Prišlo to tak náhle. Veľká bolesť hlavy v noci počas spánku. Rýchlo sme ho obliekli naložili do auta a šli do nemocnice. Tú noc sme tam boli už druhý krát. Asi hodinu pred Ondríkom sme tam zaniesli jeho mladšieho brata s bolesťami bruška a vracaním. Mladá lekárka, ktorá ich oboch prijímala, mi ospalo povedala či to nemohlo vydržať do rána. Spolu ležali na jednej izbe. Ondrík dostal lieky od bolesti a žiadne iné vyšetrenia. Tie sa robili až keď ráno dostal záchvat a upadol do bezvedomia. Potom mu urobili CT, na ktorom zistili prasknutú aneuryzmu hlboko v mozgu a masivne krvácanie. Do hlavičky mu vytieklo asi 3 deci krvi.Až potom sa rýchlo prevážal do Bratislavy, kde ho hneď operovali iba tak, bez narkózy. Teraz už viem, že zomrel už na detskom oddelení, hoci oficiálny dátum úmrtia je 9.12. Zajtra, 8. 8. to bude už osem mesiacov. Bolí to stále rovnako. Strašné sú tie výčitky a strach, že som si mala všimnúť, že sa s ním niečo deje.Som mama, mala som to vedieť.Gabika, ja tiež stále hovorím : " Ondrík, odpusť mi, že som Ti nepomohla, nehnevaj sa na mňa, za to, že tu nie si. Ty si si to nezaslúžil. Mal si neuveriteľnú chuť do života a veľké plány. Tešil si sa na strednú školu. Ľúbim Ťa, veľmi nám chýbaš. Všetko tu zostalo tak, ako by sa nič nebolo stalo, akoby si každú chvíľu mal otvoriť dvere a povedať Čaute.. Vaše malé princezničky sa spolu hrajú a môj Ondrík na ne dáva pozor.Bol veľmi zodpovedný a mal rád deti.
|
|
|