Titel : RE: je mi smutno č.2
|
Autor: eva
()
Datum: 05.07.2006 08:41:36
Ahoj Stanka Ta tvoja diagnoza je fakt hroziva. Nemohli by ti odstranit lozisko na vajecnikoch? Alebo umele oplodnenie... ak je to posledna vec pri ktorej by si mohla mat sancu tak ju vyuzi. Skus sa poradit s inymi lekarmi.Co lekar to iny nazor. Viem o com hovorim. Ja som prvy krat potratila v Nemecku. Tam mi poradili aby sme sa pokusili otehotniet po prvej menstruacii. Tak sa aj stalo. Krcok bol pevny mal viac ako 4cm. Problem je v tom, ze sa rychlo spotrebuva. Preto mi museli nasadit cerclage. Vydrzala do 24tt potom sa roztrhla a nasledoval porod. Podotknem, ze druhe tehotenstvo som stravila vo Francuzsku. Po druhom potrate mi nedoporucovali otehotniet z dovovu roznych vysetreni. Moj lekar hladal priciny potratov na jeho velke prekvapenie nic absolutne nic nenasiel. Doporucil mi podstupit jeden zakrok "transabdominalnu"cerclage ( tu sa tomu hovori cerclage Benson). Pravdaze tiez nie je ucinna pri vsetkych tehotenstvach. Takze asi sa aj napriek riziku na to dam. Uz fakt nemam co stratit. Este jedno vysvetlenie: Po potrate sa odporuca pockat na jeden menstruacny cyklus a potom ak sa nepreukaze ziadna prekazka sa mozte pustit do toho ;-) Ale v pripade, ze ste prekonali viacej potratov za sebou lekar bude potrebovat urobit vseliake vysetrenia, ktore si vyzaduju "netehotnost". Preto treba pockat tych 3-6 mesiacov. Este jedna vec. Moje neuspechy konzultujem aj so Slovenskym lekarom a poviem Vam je ovela profesionalnejsi ako ti v zahranici. Eva
|
|
|